shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Пострадал при трудова злополука заведе иск за 80 000 лева срещу работодателите си
13 March 2017

Пострадал при трудова злополука мъж заведе солиден иск срещу бившите си работодатели от разградската фирма „Интеко – индустриал“ ООД.

В гражданско дело пред Районния 47-годишният Нихат Ахмедов претендира 80 000 лева, тъй като в резултат от инцидент във фирмата е с четири ампутирани пръста.

На 12 юни 2015 година абкант преса причинила гилотинно отрязване на всички пръсти на лявата му ръка, с изключение на палеца.


Той бил откаран в хирургията на областната болница, където д-р Бранимир Мичев ги пришил обратно с уверението, че има пълни шансове за възстановяване на сто процента, месец по-късно обаче се наложила ампутация.

За претърпените болки и страдания при инцидента, операциите и след тях, както и за това че е с трайно намалена работоспособност Нихат Ахмедов сега иска да му бъде присъдено обезщетение.

От фирмата пък се опитват да докажат, че до злополуката се е стигнало заради груба небрежност и самонадеяни действия от страна на пострадалия мъж.

Първото заседание по делото се проведе в сряда, а на него бяха разпитани няколко свидетели, както и съдебният лекар д-р Диана Василева. Пред съда вещото лице потвърди, че Нихат е изгубил напълно хватателната функция на ръката си. В заключението си тя посочи, че мъжът е претърпял много силни болки дори по време на операцията по пришиване на пръстите, тъй като по неясни за нея причини интервенцията е направена с местна упойка, а не са обща анестезия както изискват утвърдените медицински стандарти.

Следващото заседание по делото е на 26 април.

Мила КЮЛЮМОВА