shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Обявиха конкурс за директор на Театрално-музикалния център
13 March 2017

Конкурс за избор на директор на Театрално-музикалния център в Разград обяви Министерството на културата. В момента временно длъжността изпълнява Богдан Петканин, който пое управлението на културния институт през октомври миналата година, след като почина ръководителят на центъра – Пламен Панев.


Петканин заяви, че е поел ангажимента заради близките си отношения си с вече покойния актьор и режисьор и писател, с когото са работили заедно, но няма амбиции да кандидатства за позицията. Той поясни, че сега е в активната си режисьорска кариера и иска да й се посвети, вместо да се занимава с организационна и управленска работа.

За ръководната длъжност се търсят специалисти с висше образование в сферата на хуманитарните науки или изкуствата с професионално направление „Музикално и танцово изкуство“, „Театрално изкуство“ или „Филология“. В конкурса могат да участват и кандидати, завършили „Арт мениджмънт“. Те трябва да имат минимум три години професионален опит в областта на културата. Желаещите да оглавят културния институт трябва да притежават организационна компетентност, умения за работа в екип, да имат познания за прилагането на българското законодателство в областта на културата и да са запознати със структурата и функциите на Министерството на културата и неговите подразделения.

Кандидатите трябва да представят концепция за развитието на Театрално-музикалния център в Разград за период от четири години. Тя трябва да включва художествени, финансово-икономически и управленски стратегии, репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, възможности за разширяване на аудиторията от зрители, планиране на съвместни проекти с други културни организации. Документи за участие в конкурса ще се приемат до 10 април и след оценка на кандидатурите ще се насрочи интервю със специалистите, които отговарят на посочените изисквания.

Антония КИРИЛОВА