shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Млади състезатели на ШК „Абритус“ се класираха за държавните финали
15 March 2017

Във Велико Търново се проведе първенството за юноши и девойки на Северна централна зона, което е квалификация за участие във финалите на държавния шампионат по класически шах. Участваха над 50 млади състезатели от Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Сред тях и бяха четирима представители на ШК „Абритус“ , възпитаници на треньора мс Росен Русев.


И тримата разградски юноши играха в турнира до 18 години и се представиха отлично. Най-успешно се справи единадесетокласникът от ПГИ „Р. Шуман“ Антонио Тодоров, който се класира на първо място. Втори е Христо Василев, ХІ клас ППМГ „Акад. Н.Обрешков“, а трети Ивайло Орешков, който в момента учи в елитна гимназия в старата столица.

При момичетата до 12 години участва Теодора Стефанова от ОУ „В.Левски“. Въпреки че това беше първо нейно участие в подобен формат, тя се справи много добре и зае петото място.

Резултатите на четиримата състезатели на ШК „Абритус“ им дават право на участие във финалите, които ще се проведат през април в Пловдив.