Търсене

Начало Спорт Млади състезатели на ШК „Абритус“ се класираха за държавните финали
Млади състезатели на ШК „Абритус“ се класираха за държавните финали
15 March 2017

Във Велико Търново се проведе първенството за юноши и девойки на Северна централна зона, което е квалификация за участие във финалите на държавния шампионат по класически шах. Участваха над 50 млади състезатели от Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Сред тях и бяха четирима представители на ШК „Абритус“ , възпитаници на треньора мс Росен Русев.


И тримата разградски юноши играха в турнира до 18 години и се представиха отлично. Най-успешно се справи единадесетокласникът от ПГИ „Р. Шуман“ Антонио Тодоров, който се класира на първо място. Втори е Христо Василев, ХІ клас ППМГ „Акад. Н.Обрешков“, а трети Ивайло Орешков, който в момента учи в елитна гимназия в старата столица.

При момичетата до 12 години участва Теодора Стефанова от ОУ „В.Левски“. Въпреки че това беше първо нейно участие в подобен формат, тя се справи много добре и зае петото място.

Резултатите на четиримата състезатели на ШК „Абритус“ им дават право на участие във финалите, които ще се проведат през април в Пловдив.