shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Разградски ученици участваха в състезание по машиностроене
15 March 2017

Учениците Иван Божанов и Пламен Иванов от ПГТС „Христо Смирненски“ участваха в националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, което се проведе в ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица. В тазгодишното седемнадесето издание на надпреварата се включиха 90 ученици от 42 професионални гимназии от цялата страна.


15_03_2017_sustezanie.jpgТе решаваха тест с 40 въпроса от учебните предмети „Техническо чертане“, „Техническа механика“, „Материалознание“, „Информационни технологии“, „Електротехника и електроника“ и след това изпълниха приложно-творческа задача.

Докато учениците решаваха своите задания, представителите на професионалните гимназии и технически университети, заедно с гостите дискутираха бъдещето на професионалното образование в България. Заместник-министърът на образованието Гайдарова увери, че министерството е решено да наблегне на дуалната система за образование и работа. Тя подчерта, че е много важно да се чуе гласът на бизнеса и приемът да се съобрази с потребностите на индустрията в съответните региони.