shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
ОИЦ-Разград започна кампанията „Заедно за Европа“ в Лудогорието
15 March 2017

На пресконференция в петък Областният информационен център (ОИЦ) - Разград даде старт на националната инициатива „Заедно за Европа“ в региона. Инициативата е свързана с отбелязването на три значими годишнини през 2017-та година: 60 години Европейски социален фонд (ЕСФ); 10 години от присъединяването на България към ЕС; 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.


15_03_2017_oic.jpgОбявeн бе фотоконкурс на тема „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно“. Той се осъществява в партньорство с Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) – Разград, Клуба на разградските любители на фотографията и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Конкурсът е за ученици от 5-ти до 12-ти клас от цялата област. Младите фотографи, използвайки изразните средства на фотоколажа следва да представят своите виждания по темата, като издирят и съпоставят снимки от миналото на Лудогорието и актуални фотографии на същите местоположения/обекти, обновени или изградени с евросредства. Срокът за включване в конкурса е до 18 април. Експертно жури ще оцени получените творби и ще определи победителите. На 25 април в офиса на ОИЦ, отличéните участници ще бъдат наградени.

В периода 18 април – 15 май във всички общини от областта ще бъде осъществен цикъл от информационни срещи за представяне на актуални и предстоящи възможности за кандидатстване с проекти по програмите, съфинансирани от ЕСИФ.

На 11 май в Разград ОИЦ ще организира диалог с гражданите на тема „Как еврофондовете променят живота на хората от Лудогорието?“. За участие ще бъдат поканени представители на широката общественост.

Инициативата „Заедно за Европа“ ще завърши в дните 20 и 21 май с общо събитие в Габрово (в рамките традиционния карнавал на града), в което ще се включат представители на всички областни информационни центрове в страната.