shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
До 20 март раздават хранителни помощи на най-бедните
15 March 2017

В Разградска област вече са раздадени над 86% от хранителните продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от Областния съвет на Българския червен кръст.


Право на хранително подпомагане имат 7 395 социално слаби лица от региона. До този момент 6 359 души са получили индивидуални пакети, тежащи близо 40 килограма. Всеки от тях съдържа по десет вида храни – брашно, захар, ориз, спагети, конфитюр, компот, месна консерва, гювеч, вафли, картофено пюре.

Има над 100 души от Разград, които имат право на хранително подпомагане и в момента доброволци от БЧК обхождат адресите на лицата, които са включени в списъците. Целта е помощта да достигне до всички нуждаещи се лица, затова срокът на раздаване на храните е удължен до 20 март.

Социално слабите лица трябва да се явят в раздавателния пункт на Червения кръст и след предоставяне на лична карта, могат да получат продуктите, които им се полагат. Пакетите могат да бъдат взети от техни близки и роднини, които трябва да представят пред служителите на БЧК пълномощно, личната си карта и тази на правоимащото лице.