shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Калпав тротоар петни имиджа на Автогара – Разград
15 March 2017

Сравнително новият тротоар до автобусната спирка зад Автогара – Разград е некачествен и това личи както през зимата, така и през топлите месеци на година. Заради вдлъбнатината от 20-30 кв.м, когато температурата е под нулата мястото става ледена пързалка, а когато е топло и вали дъжд се образува голяма локва. И в двата случая калпавото строителство създава неудобства за гражданите.


15_03_2017_lokva.jpgСлед като при нас се жалваха читатели, разбрахме, че сигналът за проблема са подали до общинската администрация и новите собственици на автогарата, но оттам не успели да им дадат отговор на въпроса коя фирма е правила тротоара и кой ще носи отговорност за некачествената работа или пък ако стане инцидент.

Очевидно е, че е наложително е участъкът, който е публична общинска собственост, да се ремонтира. Освен безопасност, това ще създаде и завършеност на целия комплекс.

След като през юни миналата година дружеството „Бултур Строй“ ООД – Разград купи от „Автобустранс“ ЕООД активите на дъщерното му дружество „Автогара Разград“ - сградата и прилежащия терен с площ 7296 кв.м, основната постройка и всичко наоколо придобива нов облик. След като отскоро вече има нов функционален електронен сайт, „Автогара – Разград“ е вече една от най-добрите в страната.

Фактът, че калпавият тротоар, направен по поръчка на Общината, контрастира с резултатите от усърдието на собствениците на автогарата, е още едно доказателство, че частната инициатива е тази, която движи прогреса.


Димитър КИРИЛОВ