shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Над 50 любовни акцента показаха разградските художници
17 March 2017

Изложба от 52 лирични и интимни рисунки под наслов „Любовни акценти“ откриха в арт пространството на кафе „Лира“ в Музикалния дом „Железни струни“. Експозицията обединява творбите на 24 автори от разградската група на Съюза на българските художници.


17_03_2017_akcenti-3.jpgПовече за творческите идеи и вълнения, вплетени в произведенията, разказа председателят на групата Петко Антонов. Той заяви, че любовта се явява вечна тема в изкуството и отприщва плътската и духовна жажда, която пламва със силата на една волтова дъга между мъжа и жената.

„Рисунката се явява най-спонтанния, първичен и директен изблик на всяка една реализация за даден творец. Тя е онова, което следва вибрациите на сърцето и умението на ръката, защото всяко едно произведение на изкуството започва с мисъл, водена от назрялата идея и импулсите на трепета и страстта“, заяви художникът. Допълнителна естетическа наслада за сетивата на посетителите беше невероятното класическо изпълнение на цигуларката Румяна Маркова от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“. След това почитателите на изкуството разгледаха творбите на Васил Карадимов, Стоян Пеев, Таня Стоянова, Стоян Вълчев, Еленко Петков, Красимир Харалампиев, Данаил Цонев, Петко Антонов, Орхан Исмаил. Публиката разгледа с интерес работите на Дария Василева, Деян Михайлов, Румяна Радушева, Осман Исмаил, Radina D`Amore, Веселин Крайшников, Христо Ангелов, Цветомира Петрова, Румен Русев, Оля Недкова, Евгени Золков, Иво Малеевски, Димитър Атанасов и Стоян Черников.

Изложбата „Любовни акценти“ ще остане в пространството на кафе „Лира“ един месец.

Антония КИРИЛОВА