Търсене

Начало Новини Емилиян Грънчаров става говорител на Окръжната прокуратура
Емилиян Грънчаров става говорител на Окръжната прокуратура
17 March 2017

Окръжната прокуратура в Разград вече има говорител. Със заповед на новия административен ръководител на институцията Тихомир Тодоров за официално лице за връзки с медиите е определен прокурор Емилиян Грънчаров.


17_03_2017_govoritel-2.jpgНовият глас на Окръжната прокуратура в Разград работи като обвинител от 2002 г., като до началото на миналата година беше районен прокурор в Русе. След конкурс за повишаване в длъжност и преместване, от 1 март 2016 година той работи в Окръжна прокуратура - Разград.

Емилиян Грънчаров е с ранг „прокурор в Апелативна прокуратура“. На 14 февруари тази година именно на него бе възложено да изпълнява временно функциите на административен ръководител на Окръжна прокуратура – Разград до избор на титуляр за поста и встъпването му в длъжност.

Официално лице за връзки с медиите институцията имаше последно през 2015 година. Яна Николова стана говорител през май, малко след като бе командирована тук от Окръжна прокуратура – Шумен. В Разград обаче тя се задържа само до ноември 2015 година, а от тогава насам пресинформациите идват от Апелативна прокуратура – Варна.

Мила КЮЛЮМОВА