Търсене

Начало Новини Доброволци раздават 1 000 стикера с усмивки за Деня на щастието
Доброволци раздават 1 000 стикера с усмивки за Деня на щастието
17 March 2017

1 000 стикери с усмихнати човечета и 200 листовки ще раздадат доброволци от ОУ „Васил Левски“ в Разград по повод на Международния ден на щастието – 20 март. Това е първата инициатива на сформирания училищен превантивен клуб, в който членуват седем деца.

17_03_2017_stikeri.jpg

Проектът им е част от новия подход в превантивната дейност на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, обяви секретарят на организацията Диана Господинова. Тя разказа, че са създадени 14 училищни клуба, които сами си избират дати, които да отбележат от обявения превантивен календар на комисията за 2017 година.

Одобрени са общо 11 проекта на различна тематика, които ще бъдат финансирани с 10 600 лева.

Момичетата и момчетата от „Васил Левски“ са първите, които ще реализират идеята си идния понеделник. Разказват, че са избрали да организират кампания за Деня на щастието, защото се искат да заразят с положителни емоции и много усмивки учениците от школото и цялата разградска общественост.

„Решението да отбележим този празник е част от желанието ни да превърнем училищната среда в едно по-приятно място за всички. Такива празници според нас помагат на децата да се освободят от стреса, което допринася за справяне с конфликтите и агресията“, каза един от членовете на превантивния клуб Траяна Куманова.

В демонстрацията ще участват общо 20 ученици, които ще посрещнат учениците от двете смени, за да им представят проекта и ще проведат кампания сред обществеността. Доброволците ще раздават стикери, балони и информационни брошури на пет ключови места в града – на площад „Момина чешма“, пред Общинския културен център, пред залата на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и пред ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Антония КИРИЛОВА