Търсене

Начало Новини Офроуд състезателка подкрепя бедни абитуриенти
Офроуд състезателка подкрепя бедни абитуриенти
17 March 2017

Младата офроуд състезателка Мерлин Мехмедова от Кубрат организира благотворителна кампания „Усмивка“ в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение. 24-годишната жена е решила да дари своята бална рокля на момиче, което не може да си позволи официален тоалет за големия ден.


17_03_2017_podkrepa.jpgТака се ражда идеята за разширяване на доброто дело чрез въвличане на други доброволци, които искат да зарадват зрелостници в нужда в навечерието на абитуриентските им балове. Всеки може да се включи в набирането на

рокли, костюми, бижута, аксесоари, обувки и осигуряването на превоз за балната вечер. Младата организаторка смята да убеди собственици на фризьорски и козметични салони да направят безплатно прически и грим на абитуриентките, които нямат финансова възможност за разкрасяващи процедури.

„Целта ни е да подарим една запомняща се вечер на момичета и момчета в неравностойно положение, които на този важен ден да се почувстват като принцове и принцеси“, заяви Мехмедова.

Тя смята да се срещне с директорите на три училища – СОУ „Христо Ботев“, Професионалната гимназията в Кубрат и ПУИ „Д-р Петър Берон“. По време на разговорите ще стане ясно колко от завършващите ученици тази година се нуждаят от подкрепа.

До този момент са събрани седем бални рокли и два официални мъжки костюма. Набират се и финансови средства, с които да се осигурят куверти за празничната вечеря на бала.

Това не е първата благотворителна кампания, която организира младата състезателка. Миналата година тя събра средства, с които бяха купени коледни подаръци на 63 деца от Помощното училище-интернат в Кубрат.

Сега призовава всеки, който иска да подкрепи каузата, да го направи до 1 май. Допълнителна информация за инициативата може да намерите на фейсбук страницата „Благотворителна кампания Усмивка“. С Мерлин Мехмедова може да се свържете на телефон – 0894532551.

Антония КИРИЛОВА