shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Потрошен и одраскан със свастики автобус на ДОСТ вдигна службите на крак
19 March 2017

Потрошен и одраскан със свастики автобус, нает от „Обединение ДОСТ“, вдигна на крак службите в Разград в събота сутринта.

Късно вечерта в петък рейсът с кърджалийска регистрация бил спрян на паркинга на хотел „Cartoon“, където представители на коалицията ДОСТ и НПСД отседнали да нощуват. На сутринта, когато трябвало да потеглят по предизборни срещи в региона обаче установили вандалството и сигнализирали полицията.


20_03_2017_dost_3.jpg20_03_2017_dost_2.jpg

20_03_2017_dost_1.jpgЗаради случилото се на мястото на инцидента спешно пристигнаха лично окръжният прокурор Тихомир Тодоров, заместник-директорът на ОД на МВР-Разград Мирослав Маринов, началникът на Районно управление „Полиция“ тук Деян Георгиев и криминалисти.

Пробито на две места, вероятно с прашка, предно панорамно стъкло, надупчено и потрошено стъкло на вратата на автобуса и дупки по няколко от страничните прозорци бяха описани при огледа. От двете страни на огромния лик на Лютви Местан пък бяха установени надраскани с остър предмет символи на хитлеристка Германия – свастика и железния кръст, емблема на немския милитаризъм.

Предният регистрационен номер полицаите откриха изтръгнат и огънат под автобуса.

По случая бе образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура- Разград, а само броени часове след това криминалистите разкриха автора на деянието.

Оказа се, че зад провокацията стои 27-годишният инженер от Разград Йордан А., който при разпита е признал стореното, както и това, че в петък вечерта е бил много пиян.

Младият мъж е задържан за 24 часа, срещу него са повдигнати две обвинения – за увреждане на чужда движима вещ и за едро хулиганство, но по по-тежката квалификация – такова, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Мила КЮЛЮМОВА