shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Петима бегълци от ВУИ-Завет вършаха из три области на страната
19 March 2017

Петима бегълци от Възпитателното училище-интернат в Завет вдигнаха на крак полицията в три области на страната.

Момчетата, които са на възраст от 15 до 17 години, са избягали още на 19 февруари, а първата им спирка била в Русе. Вечерта бандата отишла до денонощен магазин в квартал „Чародейка“. Продавачката била сама в търговския обект и тийнейджърите решили да действат дръзко.


20_03_2017_obir.jpgЕдиният 17-годишен младеж влязъл с двама от 15-годишните си съратници и хванал жената за ръцете, за да я обезвреди. В това време помагачите му заобиколили зад щанда и свили от чекмеджето на касовия апарат оборота от 72 лева. Докато „работели“ сигурността им отвън обезпечавали другите двама бегълци на 15 и 17 години.

След обира бандата се отправила към нови подвизи. Петорката задигнала микробус, с който обаче успяла да се придвижи само до Червена вода, тъй като горивото свършило. И това не отказало момчетата, те бързо плячкосали друг бус и отново потеглили, нафтата им стигнала до Ново село. Там решили да се разделят на две групи, като едните отишли да шетат във Велико Търново, а другите в Стара Загора. Макар и в намален състав, бандите успели да извършат още няколко кражби преди полицията да ги залови и да ги върне в Русе.

Те са прибрани отново в интерната в Завет, като междувременно са възстановили част от откраднатите суми.