Търсене

Начало Искам думата В предизборно време и селата живват, ама само предизборно...
В предизборно време и селата живват, ама само предизборно...
24 March 2017

На финала сме на близо едномесечната предизборна кампания. От началото й досега страстите се нажежаваха с всеки изминал ден и вече достигнаха връхната си точка. Нерядко чистата предизборна агитация е заменена с груби и нецензурни ругатни и псувни по адрес на опонента.


Кандидат-депутати от различни партии се надпреварват да спечелят доверието на живеещите в селата. Партийни активисти и симпатизанти пък раздават всевъзможни подаръци – тениски,гащи, шапки и други неща, черпят с безплатно кафе и чай. И никой не отказва.

В този аспект наличието на предизборна кампания разнообразява иначе твърде скучното ежедневие в населените места, включително и в Самуилска община.

От друга страна, наличието на много партии и кандидати обърква хората. Разделението стигна дотам, че по непонятни за нас, обикновените граждани от село, причини довчерашни съпартийци са вече настръхнали едни срещу други. В нашия район това явление важи с обособена сила за две политически сили: традиционната партия, която от десетилетия вече тук е водеща и новопоявилата се друга, чийто лидер доскоро беше лидер на предната. Впрочем, тази чисто „българска“ ситуация важи и за други – както за левите, така и за десните формации.

Като че ли всички са забравили примера на хан Кубрат, който той дава на синовете си със силата на снопа стрели, когато обаче са заедно.

Докъде ли ще доведе всичко това?


Гафур СЮЛЕЙМАНОВ, с. Богданци