Търсене

Начало Искам думата Защо не гласувах за ГЕРБ?
Защо не гласувах за ГЕРБ?
27 March 2017

Дори и да е имало в мен някаква надежда, че ГЕРБ ще се погрижи за хората, за все повече обедняващи българи, тя се изпари бързо, бързо като лятна омара... Бързо! И за да не демонстрирам голословност ще посоча за пример водача на листата на ГЕРБ – Разград – Десислава Атанасова – от Дулово. Има въпроси, които моите съграждани си задават, има хора, които знаят и отговорите.


Защо Десислава Атанасова не се кандидатира от листата на родния си район? Или колкото по-надалеко, толкова по-леко се крие истината?

Защо Десислава Атанасова не продължи да се кандидатира от листата на Русе?

Какви необходими и достатъчни компетенции имаше юристът Десислава Атанасова, за да ръководи здравно министерство?

Водачът на листата ГЕРБ – Разград Десислава Атанасова демонстрира непознаване обстановката в нашия регион.

Тук, ние, българи и турци живеем задружно, г-жо Десислава Атанасова. Затова опитите ви да играете с картата за смяна на имената се оказа бита. Бита карта! Говорихте, че ГЕРБ се бори за стабилност, а вие с изказванията си се опитахте да инициирате омраза между моите съграждани.

„Разделяй и владей!“ е бил сред любимите принципи на някои римски императори. Разделяй народите, които побеждаваш, за да можеш да господстваш над тях столетия. Разделяй своите поданици, за да се страхуват от теб и да не загубиш първенството си дълго време. Разделяй враговете си, за да не се обединят срещу теб!

Явно, че Вие и Вашата партия смятате, че това правило е печелившо. Но аз и много мои съграждани не смятат така! Печелившата кауза е „Обединявай и побеждавай!“.

Да, всички ние, които искаме достоен живот в нашата Родина, ще се обединим и рано или късно ще Ви победим!

В един от дебатите между представител на ГЕРБ и БСП, кандидати от Плевен, по една от телевизиите, Вашият кандидат, от ГЕРБ, обвини опонента си, че е „парашутист“. А вие каква сте, г-жо Десислава Атанасова?

И да знаете, тук в нашият регион сме корави, изстрадали много хора. Реалисти, здраво стъпили на българската земя, хора, които няма да повярваме вече на празните обещания на ГЕРБ! Защо ли? Защото за толкова години управление на България парите от нашите данъци отидоха за закупуване всяка година на нови автомобили, от висок клас, за депутати, министри, за редовно увеличение на заплатите на същите, за разходките им по целия свят /така наречени командировки/. В същото време обикновените хора, ние живеем с минимални заплати, пенсионерите с мизерни пенсии. Защо с тези пари не облекчихте живота ни?

Г-жо Десислава Атанасова, казвахте, че в нашия регион Борисов направил пътя Разград – Попово и път в Исперих. А видяхте ли селата в нашия регион? Видяхте ли хората в тях? Заинтересувахте ли се от техния бит, от живота им? Видяхте ли недоимъка, чудовищната беднотия? Видяхте ли угрижените им лица и изписаният глад върху тях, видяхте ли мъката в очите им? Защо не говорихте за тях?

Толкова много постове, снимки на които се усмихвате весело, безгрижно, публикувахте във фейсбук! И на какво се радвахте?! На това, че тук, в нашия регион, хората мизерстват ли?! Или за това, че лесно бихте купили гласа им срещу къшей хляб и това ще ви осигури години лукс като депутатка?

Във въпросните публикации не видях, не прочетох нито едно ваше обещание към хората от моя край. Как ще защитавате интересите им. Защо, г-жо Десислава Атанасова? Може би, защото единствено бе желанието Ви да влезете в Парламента!

За това не гласувах за ГЕРБ!!! Моето решение бе взето информирано! А Вашето, мои съграждани? Помислихте ли за Вас, за Вашия живот, за Вашите деца! Вярвам, че сте направили правилния избор, информирания избор!

Време е да кажем „СТИГА“! Стига манипулации! Ние искаме да живеем достойно, и то тук, в нашия роден край, в нашата Родина!


Радостина ПЕТРОВА

Разград