Търсене

Начало Искам думата Аз пък съм русофил. До гроб!
Аз пък съм русофил. До гроб!
29 March 2017

Много се изкушавам да заема позата на съвременен, объркан Хамлет и да започна да разсъждавам в стил „Да бъда или да не бъда!“, върху това, колко ми е трудно да се ориентирам в съвременното ни житие-битие. Как съм раздвоен между детските си соцспомени (за мое съжаление, възрастта ми е такава, че имам и такива!) и това, което, поради липсата на по-подходяща цензурна дума, наричаме „демокрация“.


29_03_2017_veselinov.jpgВърху това, колко съм се лутал между „идеологиите“ на сегашните ни политически пасмини. Как съм се опитвал да намеря надежда в славното ни минало, живеейки в калташкото ни настояще. Опитах се, по съвета на един колега, да опозная Родината, за да й свикна... Тцъ, не стана!

Хамлет ли!? Да му имам проблемите!

Но поне едно знам твърдо и категорично.

Аз съм русофил. До гроб.

Ерго, според г-н К. Кънчев /„Екип7“,06.03.2017 г./ - предател български!

Следва списък /отгоре-отгоре/ на предателските ми актове:

1. Докато пиша това, слушам „Любе“, любимата група на Путин, и даже знам текстовете.

2. Не ми пука, че Русия ни е освободила заради имперските си интереси, а че ни е освободила.

3. Харесвам Капитан Петко войвода, а не Стамболов.

4. Смятам „Съдбата на човека“ за много по-велик от „Списъкът на Шиндлер“. Апропо, г-н Кънчев, гледали ли сте „Иди и виж“?

5. Нямам знаме на Евросъюза, а тениска с ето това: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2016/05/kraine.jpg /б.р авторът има предвид известната снимка от Втората световна война, на която млад политически офицер с пистолет в ръка вдига бойците в атака/.

6. Нямам националния флаг, а Георгиевска лентичка и я слагам на всеки 9 май и 22 юни.

7. На тези дати се качвам на Альоша /пловдивския/, пускам си „Вставай, страна огромная“, оставям цигари, кибрит, бутилка водка, коленича и казвам „Спасибо, братушки!“.

Има и още много, но това е само за отскок.

А пък споменатите от г-н Кънчев „стотина милиона златни рубли“, смятам за най-добре похарчените пари в историята на всичките ни държави.

И пак дилема!

Дали един такъв истински идеалист и патриот като г-н Кънчев се е качвал някога на Шипка на 3 март? Би трябвало! Това ще му даде идеална възможност да "нарита по кокалчетата" русофилите и предатели български.

Чудя се и защо не е споменал за поне няколко не-руски чада, пожертвани от техните империи за нашата свобода?

Можеше да се сети поне за хилядите /също толкова необразовани като руските мужици от 19 век) съвременни американски redneck-ове, загинали в Ирак! Малко е далечко и там българи няма, но свободата и демокрацията на „Кока-кола“ и „Макдоналдс“ навсякъде са си едни и същи. За тях дето е България, там е и Ирак.

Но пък, признавам, много ми хареса изразът „десетина хиляди“. Пропит е с дух на хуманизъм и човеколюбие. Също като в един стар виц: „Вчера китайската провинция ... бе разтресена от земетресение от 9,6 степен по Рихтер. По китайските стандарти, жертви няма“...

Спирам, че вече ми се гади!...


Веселин ВЕСЕЛИНОВ