Търсене

Начало Новини Черен ден за община Разград
Черен ден за община Разград
31 March 2017

Черен ден се оказа сряда за община Разград. В тежка катастрофа в местността Кочеджика на място загина 46-годишният директор на ОП „Паркстрой“ Звездомир Илиев. Часове по-късно в разградската болница издъхна и 34-годишната общинска съветничка от БСП и служителка в предприятието Петя Петкова, която е пътувала заедно с него.


31_03_2017_zvezdomir_iliev.jpg31_03_2017_petq_petkova.jpgИнцидентът е станал малко преди 13.00 часа на главния път Русе-Варна на границата между Шуменска и Разградска област. Илиев и Петкова са се прибирали към града със служебно „Пежо“. По информация от полицията, той е предприел изпреварване на тежкотоварен автомобил - цистерна. По същото време движещ се от Разград към Шумен микробус изпреварвал товарен камион и последвал челен удар.

На мястото на катастрофата първоначално са били изпратени дежурни групи на Пътна полиция към ОДМВР- Разград и РСПБЗН - Разград и два екипа на Центъра за спешна медицинска помощ, а в последствие и служители на дирекцията на полицията в Шумен.

Спасителните екипи са извадили Петкова от автомобила и тя е била откарана в кома в ОАИЛ на болницата в Разград, в същото отделение е бил транспортиран и настанен в тежко състояние 25-годишният водач на шуменския микробус.

Въпреки усилията на лекарите, около 19.00 часа в сряда Петкова е починала от нараняванията си.

От полицията уточниха, че шофьорите на цистерната и товарния автомобил са правоспособни, а алкохолните им проби са били отрицателни.

Заради случилото в сряда следобед от общинската администрация съобщиха, че се отменя насрочената за четвъртък сесия на Общинския съвет в Разград.

Звездомир Илиев е женен, баща е на две деца. Преди да поеме управлението на общинското предприятие „Паркстрой“ беше ръководител направление „Административно-стопански дейности“ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“, преди това е работил в „Балканфарма - Разград“.

Петя Петкова бе втори мандат съветник от БСП и агроном в ОП „Паркстрой“ от повече от 10 години.

„Екип 7“ поднася съболезнования на семействата и близките им!

Мила КЮЛЮМОВА