Търсене

Начало Искам думата „Лудогорец“ срещу всички, всички срещу него...и пак шампион
„Лудогорец“ срещу всички, всички срещу него...и пак шампион
03 April 2017

Четиридесет и осем години от съзнателния ми живот са преминали под знака на най-великата игра – футбола. Гледал съм на живо два финала за Купата на Европа и безброй срещи от Шампионска лига. Какво ли не съм видял - първо като футболист, а след това и като журналист.


Но това, което стана по време на двубоя на „Лудогорец“ на „Армията“ с българския Франкенщайн – ЦСКА, е непобиращо се в човешкия разум. В 65-та минута на мача дикторът на стадиона обяви, че и двете попадения във вратата на домакините били от категорични засади.

За това спомогна може би и коментарът по телевизията на Гено Даскалов – Свекървата. През цялото времетраене на двубоя от него лъхаше неприязън към нашия тим, като и при двата гола настрои зрителската аудитория с твърденията си, че са от засади. На полувремето пък от студиото Илиан Енев и гостът му Бойко Величков връщаха поне десет пъти спорните положения, докато „установят“ най-после, че при втория гол носът на Вандерсон бил зад гърба на последния в защитата на ГМО-отбора.

След анонса на диктора на стадиона публиката взе да скандира по адрес на „Лудогорец“, че е мафия. Истината обаче е друга. Именно техният тим е продукт на разни мафиотски схеми, обединили в себе с „Литекс“ и „Етрополе“, с чийто лиценз дребният човечец от Микре си присвои името и успехите на един славен отбор. Далавера, която не успяха да направят нито именитите „Глазгоу Рейнджърс“, нито европейският шампион „Стяуа“. Първият почна от най-долната дивизия на Шотландия, което ще сторят същото и румънците, но вече под друго име.

За съжаление, живеем в страна, в която е възможно всичко, а законите се създават, за да бъдат погазвани ненаказано.

Интересно ни е как ще реагира БФС на скандиранията на публиката по адрес на Клаудио Кешеру при неговата смяна. Това се случва, когато ФИФА води жестока борба срещу расизма. Мои приятели от един от фен клубовете на отбора заявиха категоричното си намерение, че ако БФС не вземе мерки по случая, те лично ще сезират ФИФА за скандалните скандирания.

В самия старт на първенството се хванах на бас, че „Лудогорец“ ще стане шампион за шести пореден път с разлика от 18 точки пред втория. По всичко изглежда, че ще загубя облога, тъй като преднината на шампиона ще бъде далеч по-голяма.


Мехмед ХОДЖОВ