Търсене

Начало Оживление 96-годишен юбилей отбеляза Гимназията по транспорт и строителство
96-годишен юбилей отбеляза Гимназията по транспорт и строителство
10 April 2017

96 години от своето създаване отбеляза Гимназията по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград. Честването на юбилея започна с поднасяне на венец пред бюст-паметника на патрона на училището.


10_04_2017_avto.jpg

След това присъстващите ученици се включиха в разнообразни изяви – турнир по тенис на маса и футбол – финал, представителни занятия на клубовете „Хоби кар“, „Как да се обличам и държа в обществото“, „Любители на природата“, създадени по проекта „Твоят час“. По традиция на училищния полигон младежи от завършващия випуск мериха сили в състезание по майсторско управление на МПС.

Празникът завърши със стихове на „вечния юноша“ Христо Смирненски и презентация за отличени възпитаници на учебното заведение в регионални и национални състезания по професионална подготовка. Гимназистите имат награди от Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ и от регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Учениците получиха своите грамоти от заместник областния управител Нурие Црънгалова, която уважи патронния празник на гимназията. Сред другите официални гости бяха Татяна Радева – старши експерт по предучилищно възпитание и начално образование в РУО – Разград, Красимира Петкова – директор на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“ и Диана Петрова, експерт от областната администрация.