shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
„Хладен душ“ за абонатите на „Топлофикация“
10 April 2017

С „хладен душ“ приключва отоплителният сезон за тези, които ползват централно парно и ще продължат да го ползват и наесен. Въпреки натиска на протестиращите в столицата, в петък на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ вдигна шоково цените на топлоенергията.


10_04_2017_parno.jpgУвеличението за „Топлофикация - Разград“ ЕАД е с 24.51%. Досега стойността на 1 Мвтч. топлинна енергия струваше на абонатите 58.13 лева. Сега цената от 1 април става 72.38 лева.

Мотивът на КЕВР за непопулярната мярка е, че природният газ е поскъпнал с близо 30%, също от началото на този месец.

Решението на комисията беше публикувано след приключването на работния петъчен ден. В събота се свързахме с члена на Съвета на директорите на „Топлофикация – Разрад“ Петко Милевски, който изрази недоволство от факта, че поскъпването влиза в сила със задна дата. Тъй като обаче нормативният документ трябва да се спазва, той е разпоредил още през почивните дни служители на дружеството за започнат да засичат топломерите. Целта е абонатите да не бъдат товарени финансово. Милевски съобщи, че от днес започва плавно спиране на парното, което трябва да приключи до четвъртък.


Димитър КИРИЛОВ