Търсене

Начало Спорт Мм Ивайло Енчев играе в силен турнир във Франция
Мм Ивайло Енчев играе в силен турнир във Франция
12 April 2017

Във френския град Лил се провежда традиционният открит международен турнир. Участват 150 шахматисти от различни държави, сред които и няколко гросмайстори. В това силно състезание играят международният майстор Ивайло Енчев от Разград и съотборникът му от ШК „Абритус“ гросмайстор Момчил Николов, който е от Добрич.


ivailo-encev3.jpgСлед изиграването на първите 4 кръга двамата се представят много добре и имат по 3 точки. Турнирът се провежда по швейцарската система в девет кръга и ще завърши в петък.

Група млади състезатели на разградския шахматен клуб „Абритус“, водени от треньора мс Росен Русев, са в Пловдив, където се провеждат държавните индивидуални първенства за юноши и девойки по класически шах, ускорен шах и блиц.

В групата до 20 години играе Антонио Тодоров. При 18-годишните Разград е представен от Христо Василев и Ивайло Орешков. В надпреварата при момичетата до 12 години е включена Теодора Стефанова. Всички те добиха право да играят в Пловдив след успешно представяне на зоновите първенства. Първенствата завършат в събота.