shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Двойна победа за Калоян Ангелов – класира се първи в двата кръга на Балканското
12 April 2017

Двойна победа регистрира още на старта на сезона най-добрият ни състезател и неколкократен републикански шампион по мотоциклетизъм Калоян Ангелов.

В края на миналата седмица на пистата в Серес, Гърция, разградчанинът се пусна в първите два кръга от Балканския шампионат по мотоциклетизъм, в който се включиха над 130 пилоти от България, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.


12_04_2017_moto-6.jpgПред погледите на над 5000 зрители Калоян отнесе конкуренцията в класа си „F 1000“ безапелационно въпреки, че и този път неговата „Honda CBR 1000“ му създаде проблеми.

Още в петък пилотът ни изтърва част от тренировките, след като в един от завоите падна заради неизправности по предницата на мотора. Благодарение на екипа му проблемът бе временно отстранен и в събота разградчанинът отново излезе на пистата.

На двете квалификации в събота Калоян даде първи времена - 1:24 и 1:23.6, което му осигури първа позиция и на стартовата решетка. Шампионът ни влезе първи в завоя и води колоната докрая, въпреки че най-сериозният му конкурент Слободан Ивчевски /Македония/ му дишаше във врата. С време 1:22.9 и независимо, че по трасето моторът му отново бе нестабилен, Калоян стигна преди всички до финалната линия с 2.0 секунди аванс и се качи на запазеното първо място на почетната стълбичка.

12_04_2017_moto-2.jpgБлизки резултати разградачнинът направи и на квалификациите в неделя, когато бе вторият кръг от шампионата. С време 1:22.8 той отново имаше възможност да стартира първи и да поведе колоната, като скоро след това успя да затвори останалите пилоти с цяла обиколка.

Проблем, макар и за кратко успя да му създаде отново Ивчевски, който го изпревари в шестата обиколка и водеше няколко завоя. Калоян обаче овладя положението, размина македонеца и докрая задържа лидерската позиция. В последната обиколка пилотът ни постигна 1.0 секунда разлика с втория и завърши първи на финала с 1:22.7, което бе и най-доброто му време в двата състезателни дни.

Имах много проблеми с предното окачване, но в крайна сметка спечелих и съм щастлив. Конкуренцията беше изключително силна и сезонът ще е труден. Има много състезатели с моето темпо, които искат на всяка цена да ме победят. Дали това ще се случи, ще разберем в следващите два кръга, които са в предпоследния уикенд на месеца на писта „Моторпарк“ в Аданката, Румъния, коментира за „Екип 7“ след завръщането си от Серес Калоян Ангелов.

Той не пропусна да благодари на семейството си, за това, че отново са изтърпели стреса, на който ги подлага. Изказа благодарност и към своя механик и приятел Славен Михайлов, като отбеляза, че победите си дължи и на него.

Чакат ме още 12 кръга, няма да е лесно, така че каня всички любители на моторите и мои приятели да заповядат и да ме гледат на живо, каза още Калоян.

Мила КЮЛЮМОВА