shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
14 нови лидери станаха част от Наградата на херцога на Единбург
12 April 2017

14 нови лидери от Разградска област ще работят с младежи за Наградата на херцога на Единбург. В международния проект се включиха дванадесет учители от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, Цветалина Занкова, директор на училището в с. Езерче и Георги Милков от Сдружение „Център на НПО-Разград“.


12_04_2017_hercog.jpgВ рамките на обучението те научиха как да подкрепят и мотивират участниците в програмата, да следят техния прогрес като им дават нужната свобода и в същото време ги оставят да поемат отговорност за собствените си решения.

Наградата е предназначена за младежи и девойки от 14 до 24-годишна възраст. Тя е структурирана като програма от дейности на три нива – бронз, сребро и злато, в които има четири задължителни направления – доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване. Програмата предоставя на младежите балансирана програма от доброволчески дейности, които насърчават откриването и растежа на личността, самоувереността, постоянството, помага им да поемат отговорност за самите себе си и да служат на своята общност. Всичко това се случва с подкрепата на лидерите и помощта на менторите, които младежите сами си избират в зависимост от дейностите, с които искат да се занимават. В края на всяко едно ниво младежите преживяват приключенско пътуване, което насърчава техния откривателския дух.

Успешното си завършване на етапите от Наградата младежите могат да използват като кредити при кандидатстване във висше учебно заведение в чуждестранни университети, където доброволчеството и дейностите в полза на обществото се оценяват и се приемат като предимство.

Севдалина ПЕТКОВА