shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Съдът глоби фен на „Дунав“ - Русе за запаленото шалче на „Лудогорец“
12 April 2017

Максимална глоба наложи Районният съд в Разград на фен на „Дунав“ - Русе, който на 18 март запали рекламно шалче на „Лудогорец“ по време на срещата между двата тима.

26-годишният Г.П. е бил подведен под отговорност за Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Обвинението срещу него е било и за това, че

е отправял неприлични жестове с ръка към зрителите в сектор „А“ на стадион „Лудогорец Арена“.


12_04_2017_futbolni.jpgЗадържане в териториална структура на МВР за срок от 10 до 15 денонощия или глоба от 200 до 500 лева за извършени противообществени прояви предвижда законът, в случая съдът е постановил санкция и то в максималния размер.

Далеч по-тежко наказание ще трябва да изтърпи друг русенец, който също бе изправен пред Районния съд в Разград заради проява на спортно хулиганство.

На последния мач между двата тима в неделя вечерта 37-годишният П.Ш. предизвикал бой в сектора на гостите на „Лудогорец Арена“. За това, че е нанесъл удари с ръце и крака по главите и телата на други фенове на „Дунав“-Русе съдът му е наложил 10 денонощия арест в поделение на МВР и забрана да посещава спортни мероприятия в страната за срок от една година.

Мила КЮЛЮМОВА

Снимка Свилен РИЗОВ