shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
В Разград се проведе заседание на РСР на Северен централен район
12 April 2017

Вчера в СПА комплекс „Островче“ се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР), което бе ръководено от областния управител на Разград Манол Кившанов.


В него участваха представители на министерства, областните управители на Велико Търново, Габрово и Силистра, зам.областният управител на Русе, представители на общините от областите в СЦР, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на академичните среди – висши училища на територията на района, Института за пазарна икономика, Националния статистически институт и Агенция „Пътна инфраструктура“.

На заседанието РСР на СЦР актуализира своите представители в Комитетите за наблюдение на оперативните програми за периода 2014-2020 г.

Петър Ганев от Института за пазарна икономика запозна присъстващите с годишното издание „Регионални профили – показатели за развитие 2016 г.“, като акцентира върху социално-икономическото състояние и развитие на областите в СЦР.

В изпълнение на решение на РСР на СЦР от 7 декември 2016 година беше създадена Специализирана комисия за анализ на демографските проблеми на територията на СЦР и планиране на мерки за преодоляване на негативните тенденции.

На форума бяха представени законовите изисквания за изготвяне на междинни оценки на документите за стратегическо планиране на регионалното развитие.

Беше представена и актуална информация за степента на изпълнение на договорите с Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране на автомагистрала Русе – Велико Търново и възможностите за финансиране на проекта.