shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Филиал-Разград участва в проект за инвестиционния план на Европа
12 April 2017

Разградският филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ участва в нов проект „План за инвестиции за Европа – инвестиции за гражданите“, който се реализира в партньорство с Европейския информационен център във Велико Търново.


12_04_2017_filial.jpgНеговата цел е да подобри предоставянето на информация и знания за плана за инвестиции за Европа сред специализираните професионални кръгове и широката общественост. Стремежът е да се активира иновативното мислене и креативността сред младите хора от областите Разград и Велико Търново.

Преди дни в старопрестолния град се проведе първата информационна среща за представяне на плана „Юнкер“ с участието на водещи експерт-консултанти, представители на банки, водещи националния инвестиционен портал.

Студенти, преподаватели и представители на местните бизнеси от двата региона коментираха механизмите, свързани с разширяване на възможностите за финансиране на проекти в посока провеждането на практично-приложни изследвания и инвестиции за въвеждането им в практиката и създаването на работни места. Активно участие във форума взеха студентките от Русия, които се обучават във Филиал-Разград по европейската програмата „Еразъм+“.

Събитието завърши с отпразнуване на Лазаровден в град Килифарево, като част от Международното изложение „Културен туризъм“ – 2017“.