shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Въведоха промяна на движението в жк „Орел“
12 April 2017

Във връзка с реализацията на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в жк „Орел“ в Разград със заповед на кмета Валентин Василев е въведена временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по улица „Юмрукчал“ в участъка от бензиностанция „Йоана“ до кооперативния пазар /след блок 12/.


12_04_2017_orel-1.jpgДвижението ще се извършва по обходните улици в съответствие с правилата за движение. Забраната важи до 9 май.

През ноември 2016 година със символична първа копка бе даден стартът на реконструкцията на водопроводите в разградския квартал. Изпълнител на строително-ремонтните работи е ДЗЗД „Водопроводи север 2016“.

За реализирането на проекта Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна целево над 2 000 000 лева, с които ще се ремонтират и подменят повече от 6 километра улична водопроводна мрежа, като сгадните отклонения са около 120. Целта е да се намалят авариите по водното трасе, което ще доведе до снижаване на загубите на домакинствата и хората ще имат редовно питейна вода.

Проектът се реализира планово преди началото на големия проект за ремонт и облагородяване на квартала, който предстои да се изпълнява със средства по програма „Региони в растеж“. Навременните ремонти на ВиК мрежата ще предотвратят нуждата ремонтирани улици и тротоари да се разкопават заради водни аварии.