shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Подновяват градежа на новата църква в Разград
12 April 2017

Започва третият етап от строителството на храма „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград. От миналата година досега са събрани над 15 000 лева от дарения, които обаче не са достатъчни за завършване на градежа до височина 7 метра. Затова в навечерието на най-големия християнски празник - Великден, призоваваме всички, които проявяват съпричастност към това богоугодно начинание да внесат своята лепта според възможностите си.


12_04_2017_hram.jpgТова съобщиха за „Екип 7“ от църковното настоятелство и анонсираха, че вече има индикации за набиране на нови дарения.

Новоизбраният депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова е обещала да лобира пред Дирекцията по вероизповеданията за отпускане на средства. Намерение да помогне е заявил и съсобственикът на „Лудогорец“ Георги Домусчиев. Уверение, че ще внесат средства в сметките за дарения са заявили и няколко разградски предприемачи.

От настоятелството припомниха за трагичната кончина на техническия ръководител на обекта Божидар Нешев, който взе идеята присърце и изпълняваше тази отговорна работа безвъзмездно до злощастния ден, когато загина в автомобилна катастрофа. В момента се търси нов технически ръководител.

„Нека всеки дари колкото може. Най-важното е всяка година да надграждаме започнатото и накрая да го завършим“, заявиха от църковното настоятелство и пожелаха весели Великденски празници на всички християни в Разград.

Банковите сметки за дарения са публикувани на сайта на храм „Св. Цар Борис-Михаил покръстител“ - hram2rz.com.


Димитър КИРИЛОВ