Търсене

Начало Спорт Ивайло Кирилов бе избран за председател на волейболния „Лудогорец“
Ивайло Кирилов бе избран за председател на волейболния „Лудогорец“
19 April 2017

На общо събрание на ВК „Лудогорец“ отчет на управителния съвет за дейността на клуба направи заместник-председателят Здравко Душков. Проследено бе възходящото развитие на клуба през последните няколко години след учредяването му и приносът за масовото практикуване на волейбола в Разград.


19_04_2017_volei.jpgВ клуба се подготвят над 100 деца, обхванати в три възрастови групи. През годината два отбора, подготвени от треньора Атанас Голешевски, достигнаха до финали на регион „Добруджа“. Момчетата до 13 години се класираха на класирали се на 3-то място, а момичетата до 15 години са четвърти на суперфинала с право за участие в квалификациите на зоните. Най-радостната новина дойде от общото събрание на БФВ, откъдето се получи информация, че сериозен интерес за включване в националния отбор за европейското по волейбол за девойки до 15 години е проявен към Кристина Йорданова. Крисито от няколко години е най-добрата нападателка в региона с дял за шампионската титла на отбора на клуба по мини волейбол и сега, като 15-годишна, е най- добрата на зоната на финалите от двата региона „Добруджа“ и „Странджа“ в отбора на „Спартак“ - Варна, където е преотстъпена.

По-нататък в дневния ред писмен отвод, поради бизнес натовареност, като председател на УС направи досегашният председател Фахриджан Хасанов. За заслугите му към волейбола в Разград той бе награден със специален плакет от Валери Бойчев, главен експерт по спорта в Общината и катализатор за развитието на волейбола в Разград. На неговото място за председател на УС на ВК „Лудогорец“ бе избран младият бизнесмен Ивайло Кирилов. Заместник отново ще бъде Здравко Душков, а като член ще помага Бирджан Тасим, който също получи награда за развитието на волейбола в Разград.

Специална благодарност бе изказана на Община Разград за подкрепата, на ОУ „Васил Левски“ - за предоставяне на базата за тренировки, и на медиите, които вярно отразяваха успехите на клуба и популяризираха волейбола в Разград.

 

Живко ПЕТРОВ