Търсене

Начало Оживление Великденски базар на разградския пазар
Великденски базар на разградския пазар
19 April 2017

Великденски базар оживи градския пазар в навечерието на светлите празници. С разнообразни свои творения на великденска и други теми на идеята за базара на ръководството на „Общински пазари - Разград“ ЕАД се отзоваха Оля Недкова, Милена Христова, Доротея Стефанова, НЧ „Самообразование“ – Побит камък, деца от клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Веселина Йотова и др.

19_04_2017_bazar_1.jpg19_04_2017_bazar_2.jpg

Съвместно с „Общински пазари“ възпитаниците на двата клуба на ЦУТНТ се включваха минали години два пъти в благотворителни великденски базари за болни деца.

На Велики четвъртък тази година децата от извънучилищния център боядисаха на пазара яйца и отново ги продаваха благотворително - този път за театрални изяви на таланти от клуб „Слово“ в XVI Национален детски фестивал ,,Смехоранчета“ на 20 май в рамките на Международния фестивал на хумора и сатирата – Габрово. За същата благотворителна кауза бе и продажбата на изработени от тях сувенирни яйца и картини /главно плочки/ с техника декупаж на великденски и други теми. На благотворителната инициатива на младите творци със свои творби /стъклопис/ помогна и Теменуга Иванова – потомка на Станка и Никола Икономови. Бяха събрани общо 152 лева. Малките творци от ЦУТНТ, за които декупажът е хоби, ще продават за своята кауза свои творби по време на пролетния благотворителен концерт на сдружение „Бъдеще за Европа“, който ще се проведе в четвъртък в 18 часа в Общинския културен център и е за събиране награден фонд за Националния фестивал „Звезден път“, който ще се проведе на 23 и 24 юни. Не за първи път сдружението помага на двата клуба на ЦУТНТ.

 

Веселина ЙОТОВА