shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
В ОИЦ – Разград си дадоха среща четящи хора
19 April 2017

Областният информационен център (ОИЦ) – Разград прие за пореден път поканата на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” да бъде един от домакините в националната кампания „Маратон на четенето“ и „Походът на книгите“.

В четенето участие взеха библиотекари, педагози, художници, общественици, експерти от общинската администрация, екипът на ОИЦ и местните автори Дулинко Дулев и Оля Недкова.


Присъствалите прочетоха откъси от свои любими произведения – на Станислав Стратиев, Мадлен Алгафари, Чингис Айтматов, Жул Верн, Стивън Хокинг, и стихове на Борис Вулжев, Мирела Иванова и Марко Ганчев.

Оля Недкова представи разказ от последната си книга „Пачуърк”. Дулинко Дулев прочете записаните от него спомени на Петър Слабаков от началото на актьорската му кариера ‒ в Разградския драматичен театър „Антон Страшимиров“, включени в подготвяната за печат история на театъра, с работно заглавие „Времето на летящите хора”.

Вече по традиция, след четенето участниците споделиха впечатления и препоръки за предпочитани от тях книги. Общо бе мнението, че четенето и общуването с книгите, носители на непреходните ценности в човешката история и култура, събира и обогатява хората.