shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Община Разград сложи работно време на...частния бизнес
19 April 2017

От известно време работещи във фирми, които са базирани в Дома за услуги в Разград, са принудени да чакат отвън докато успеят да отидат до работните си места, защото Общината като собственик на имота е разпоредила работно време, съобразено с работното време на общинската администрация, което обаче неприемливо за по-голямата част от работодателите, наели помещения в сградата, а също и за клиентите.


Съгласно новата заповед на хазяина, сградата отваря врати в 8.30 часа сутрин и се заключва в 19 часа, което е в противоречие с новите пазарни механизми и предприемачески дух, за които не важи чиновническия принцип „от - до“. Десетки шивачки, чието работно време е от 7.30 часа, стоят близо час, докато общинските служители благоволят да отворят. Подобно е положението и на фризьори, козметици и фирми, които предлагат спортни и фитнес услуги и разкрасяване. По-голямата част от клиентите им са работещи хора, които идват да ползват сградата след 18 часа и практически са принудени да си тръгват след час.

„Кой от Общината е решил да сложи такова работно време на сградата без да се допита до нас? Така ли се поощряват предприемачите да откриват работни места в града, така ли се създават добри условия за бизнес?“, питат наемателите.


Шенол АХМЕДОВ