shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Малчугани от детска градина и родители садиха дръвчета
19 April 2017

Преди Великден родители и деца посадиха в двора на исперихската детска градина „Първи юни“ дръвчета - бял бор, смърч и червен дъб. Тези дръвчета бяха спечелени в националния конкурс „Когато станем 100 000, ще посадим гора“.


19_04_2017_bor.jpgДимитър - таткото на Гергана от 4-та група, откри залесяването със специален уред за засаждане на дървета. Любопитното е, че той преди 40 години, като дете, е засадил пред вратата на детската градина един от големите днес борове.

Благодарим от сърце на на родителите, включили се в инициативата, тъй че и нашата детска градина да стане по приветлива!

Неслучайно народът е казал: „Посади дърво, отгледай дете!“.


Юли ГЕОРГИЕВА, учителка


 

Кубратски ученици засадиха 150 дръвчета

 

19_04_2017_darvo.jpgВсички знаем, че дърветата са „белите дробове“ на планетата и ако искаме да запазим чистия й въздух, ние сами трябва да се погрижим. Знаем как – като засаждаме все повече и повече дръвчета.

Ето по тази причина в град Кубрат се състоя едно много важно за младите хора събитие. По предложение на пет учителки от СОУ „Христо Ботев“ - Нуршен Халилова, Пламена Овчарова, Елка Игнатова, Добринка Илиева и Анастасия Михайлова, техните класове кандидатстваха за участие в Националната залесителна кампания със свои снимки и текстове. Тази инициативата бе спечелена и благодарение на подкрепата на много наши съграждани.

Бяха получени 150 дръвчета – дъб и бор. Родители, учители и ученици, „въоръжени“ с лопати, се запътиха към спортната зала на града, където беше определен районът за залесяване. Денят беше мрачен и студен, но това изобщо не повлия на хубавото настроение. Възрастните копаеха дупките, а малките детски ръчички с много вълнение засаждаха своето първо дръвче. Така нашите първокласници се научиха на отговорност и грижа към природата.


Сесил ТЕОДОРОВА

ученичка