shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Неугасен фас подпали апартамент в „Орел“, наложи се да евакуират хора
19 April 2017

Неугасена цигара подпали апартамент на четвъртия етаж в 15 блок в жк „Орел“ в Разград. Инцидентът е станал късно вечерта на 13 април, сигналът за него е подаден в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в 23.57 часа. При пожара е пострадал собственикът на жилището Милчо Боянов.


68-годишният мъж е бил откаран в болницата обгазен, в стресово състояние и с частични изгаряния от I степен. След преглед в спешното отделение е бил настанен в ОАИЛ за 48-часово лекарско наблюдение.

От пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че пожарът е нанесъл и значителни материални щети, изгоряла е черна и бяла техника, мека мебел, част от дограмите и друго домашно имущество.

Благодарение на намесата на огнеборците огънят е бил локализиран и не е успял да засегне кухнята, спалнята и част от коридора.

С помощта на автомеханична стълба дежурният екип е евакуирал жена от апартамент на петия етаж, други четирима души са били изведени от входа по стълбищата. Останалите живущи са били уведомени да не напускат жилищата си.

Полицейски автомобил се подпали в понеделник малко преди 7.00 часа на улица „Дунав“ в Разград. Оперативният „Опел Астра“ пламнал от късо съединение в ел. инсталацията на двигателя, сигналът в пожарната е подаден в 6.50 часа. Колата е спасена, съобщиха от ОД на МВР-Разград.

На десетки други сигнали реагираха огнеборците през почивните. Освен сухи треви и храсти в Разградско, Лознишко, Кубратско и Исперихско, дежурните екипи гасиха и един частен автомобил. Заради късо съединение пламнал кабриолет „БМВ 325“ в центъра на Голям Поровец, огънят унищожил автоматичната му скоростна кутия.

Мила КЮЛЮМОВА