Търсене

Начало Новини Баскетболисти играха благотворително в помощ на дете
Баскетболисти играха благотворително в помощ на дете
19 April 2017

Благородна кауза събра на Велики петък десетки баскетболисти от различни поколения на новата спортна площадка до сградата на фирма „Семпе 2“ в Разград. В благотворителен турнир 3х3 под мотото „Да помогнем на Еля“ любители на играта, както и бивши професионални състезатели, събраха близо 1000 лева в помощ на роденото без крайници 8-годишно момиченце.

19_04_2017_blagtvoritelnost.jpg

19_04_2017_blagotvoritelnost1.jpgЗад инициативата стоят Павлин Русев, Атанас Атанасов и Семир Гафилов, които, обединени от спорта, не за първи път организират дарителски кампании за различни каузи. Този път идеята им бе подкрепена и от Националната аматьорска лига по баскетбол, която съдейства за разгласата на турнира, както и от ФК „Торнадо 2013“ - София, в който играят много разградчани.

Така, следобед на Велики петък, в благотворителните мачове се включиха общо 12 отбора.

„Идеята ни беше всеки от участниците да плати символичните 5 лева вход, а събраните пари вместо за награди, да бъдат дарени на Еля. Още в началото обявихме, че който желае и има възможност, би могъл да помогне и с повече и в крайна сметка се оказа, че събрали общо 944 лева, разказа за „Екип 7“ Павлин Русев.

19_04_2017_basket.jpgБлизо 100 зрители наблюдаваха срещите от турнира, в който на финал с ветераните от „Олд старс“ победител стана отборът на „Адоникс“. Купата си призьорите решиха да подарят на Еля. Трофея и събраните средства те занесоха в дома й още след края на мача. Допълнително 250 лева на семейството заедно с тях отиде да дари и общинският съветник Джипо Джипов.

„Искам да благодаря на Павлин, Атанас и Семи за благородната им идея. В днешните трудни за живеене времена, все по-рядко се срещат добри хора като тях. Те и преди са дарявали пари за Еля, за което също им благодаря. Дано има повече подобни инициативи.

Благодаря и на общинския съветник Джипо Джипов за дарените средства, разбрах, че всеки месец дава общинската си заплата за добри каузи. Благодаря на всеки един човек, който се е включил и е помогнал. Тези млади хора направиха страшно много за нас, защото Еля е в първи клас и постоянно се нуждае от средства, за да успява да се обучава нормално и наравно с връстниците си. Всички дарени средства ще бъдат използвани за развитието й. Благодарим, че влязохте в нашето много тежко положение и дарихте надежда на Еля, надежда за едно по-светло бъдеще“, каза майката на момиченцето.

Мила КЮЛЮМОВА