shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Ученици от Езиковата спечелиха обучение в САЩ
21 April 2017

В конкурс, организиран от посолството на САЩ в България, участваха и ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. В резултат от България са избрани двама ученици, които ще участват в едноседмичен международен летен космически лагер в САЩ. Единият от учениците, които ще представят България, е от разградската гимназия – осмокласничката Божидара Светославова Цонева.


21_04_2017_bojidara.jpg21_04_2017_hikmet.jpgЕто какво разказа самата тя за участието си.

„В началото на месец март г-н Люис Колинс, учителят ни по английски език от САЩ, ни запозна с поканата за кандидатстване за международен космически лагер в Хънствил, Алабама.

Реших да участвам, като в моето мотивационно писмо изразих интересите си към някои от дяловете на науката, участията ми в извънкласни дейности /астрономия и роботика/, бъдещите ми стремежи и как това ще помогне на моето развитие и училището ми.

След около две седмици получих известие, че съм поканена на интервю. Радвах се, че ще имам възможността да представя не само себе си, а и училището. На интервюто ми задаваха различни въпроси: по какъв начин съм свързана с науката; как ще опиша България; ако ме изберат да участвам в Space Camp, как ще използвам наученото там, когато се върна в България и много други.

Три дни по-късно получих писмо с поздравления, че съм избрана да бъда един от двамата ученици, представящи България в международния космически лагер. Там ще сме събрани връстници от цял свят, за да станем приятели и да тестваме способностите и знанията си по точните науки“.

Късно вчера стана ясно, че на конкурс, също организиран от посолството на САЩ у нас, за участие в триседмичен международен летен лагер за обещаващи млади лидери от България са определени двама ученици, единият от които отново е от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Това е деветокласникът Хъкмет Решатов.