Търсене

Начало Оживление Миро пя хитовете си в двора на Езиковата гимназия
Миро пя хитовете си в двора на Езиковата гимназия
03 May 2017

В импровизиран концерт се превърна посещението на известния поп изпълнител Миро в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Популярният музикант Мирослав Костадинов пристигна в гимназията с младия си колега Огнян Георгиев, който освен певец е пианист и китарист.


03_05_2017_miro-3.jpgТой е един от участниците, които бяха в отбора на Миро в телевизионния формат „Гласът на България“ и този факт зададе темата на разговор с тийнейджърите. Според българския композитор и продуцент този тип предавания създават нереалистични представи и заблуждават младите изпълнители, че ще станат големи звезди. Той посочи за пример победителите в редица формати, които след приключването им не са успели да се реализират успешно на родната музикална сцена.

По време на срещата с гимназистите поп изпълнителят разказа за своя професионален път, спомни си как е започнал да пее и как са доставили първото му пиано без асансьор до седмия етаж на сградата, в която живее. Миро сподели с какви пречки и трудности се е сблъскал, докато е изкачвал музикалната стълбица и говори с възпитаниците на гимназията за техните бъдещи планове за обучение и реализация. Музикантът изрази убеждение, че младите хора ще постигнат целите си, стига да имат нужната дарба и да положат достатъчно усилия.

След това изпълни пред тийнейджърите две от своите песни „Не чупи сърцето ми“ и „Гълъбо“, а заедно с възпитаника на гимназията Кадир Скендер изпяха парчето „Губя контрол“ под музикалния съпровод на китариста Огнян Георгиев. Срещата се превърна в своеобразен концерт на открито и завърши с най-новата песен на Ед Шийран – „Shape of you“, в чието изпълнение се включиха всички момичета и момчета от публиката.

Антония КИРИЛОВА