shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ученици от Разградско с призови места на олимпиадата по гражданско образование
12 May 2017

Възпитаници на три училища в Разградска област спечелиха призови места от десетото юбилейно издание на Националната олимпиада по гражданско образование, която се проведе в Сандански. Това съобщи Спаска Маринова, старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионално управление на образованието – Разград.

12_05_2017_grajdansko-5.jpg

До финалния етап на надпреварата бяха допуснати 87 ученици от цялата страна, които бяха разпределени в три възрастови групи. Олимпиадата премина в два кръга, в първия участниците аргументираха писмено гражданска позиция по казуси, зададени от националната комисия, а в следващия представиха своите проекти пред членовете на журито.

На първо място във втора възрастова група за деца от V до VІІІ клас се класира ученичката от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Хелин Байрактарова с ръководител Елка Димитрова. Тя беше отличена за проекта „Малкият принц и големите въпроси, които поставя“.

На трето място в същата възрастова група застана Арзу Реханова от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче с ръководител директора на училището Цветалина Занкова. Нейната разработка на тема „Съдби човешки“ описва благотворителни инициативи, в които активно са участвали деца от школото.

На четвърто място журито класира Никола Николов от ОУ „Васил Левски“ в Разград с ръководители Юлия Харизанова и Стела Ковачева за проект на тема „Нов блясък в старото училище“.

Това е поредният успех на учениците от област Разград на олимпиадата по гражданско образование. През миналата учебна година първо място спечелиха ученици от СУ „Христо Ботев“ в Разград във възрастовата група V-VІІІ клас. За сравнително краткото време на съществуване на олимпиадата учениците от нашата област традиционно печелят призови места.