shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ясни са призьорите от Десетия юбилеен национален хумористичен конкурс в Кубрат
12 May 2017

Станаха известни резултатите от Десетия юбилеен национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Той бе организиран от община Кубрат, БНР - програма "Христо Ботев", НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" и клуб за хумор и сатира "Жарава" в Кубрат. Тази година в него участваха двойно повече участници от миналата година. Свои творби изпратиха 155 автори - 152 от България и трима от Турция.


12_05_2017_4ernikov.jpgОт тях 97 са литературни творци, 46 са карикатуристи, а 12 автори са изпратили свои книги. Най-много са творците от София - 31, следвани от Варна и Русе - по 8. От Разградска област участниците са 12 - от Кубрат - 6 и от Разград и Исперих - по 3.

Творбите на всички бяха разгледани от жури с традиционния председател Борис Арнаудов и членове Румен Леонидов, Георги Василски и Ивайло Цветков.

Обявяването на резултатите и награждаването на призьорите в конкурса ще стане на специално тържество на 12 май 2017 г., от 17.00 часа, в ритуалната зала на читалището в града. Същия ден ще бъдат открити и 4 изложби - обща от карикатури на тазгодишни участници в конкурса, ретроспективна на участници в предишните конкурси, на изографисани бутилки от Мариета Валериева - художничка от Враца и на сувенири, награди и материали на членове на клуб "Жарава" - Кубрат. Готов е и специалния вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци.

Ето и имената на призьорите: раздел "Карикатура": 1. Валентин Георгиев - Русе, 2. Йовчо Савов - София, 3. Никола Георгиев /Кайо/ - София, награда на кмета на община Кубрат - Стоян Черников - Кубрат; раздел "Кратки сатирични форми": 1. Васил Сотиров - София, 2. Веселин Зидаров - Трявна, 3. Румен Узунов /Туко Рамирес/ - Варна, поощрителна награда - Валентин Димитров - Варна; раздел "Стихотворение или кратък хумористичен разказ": 1. Александър Щинков - Кърджали, 2. Станислав Марашки - Бургас, 3. Денчо Владимиров - Пловдив, поощрителна награда - Майя Чолакова - София.

Има и няколко специални отличия: награда за нова книга - Васил Аврамов - гр. Левски, и Динко Павлов - Бургас; награда на списание "Факел" - Янко Митев - Хасково, и награда на Конфедерацията на българските писатели - Борислав Костов - Велико Търново.


Светломир КИРОВ


Стоян Черников, награда на кмета на Кубрат