shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Малки еколюбители засадиха дръвчета в Градския парк
12 May 2017

Над 80 деца участваха в залесителна акция, организирана в рамките на кампанията „Направи сърцето си съпричастно“. Малките пазители на природата засадиха пет дръвчета от вида явор в Градския парк на Разград. В каузата за поддържане на екологичното равновесие се включиха ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Никола Икономов“ и деца, които се обучават в Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс“.


12_05_2017_darveta-1.jpgТе дадоха своя принос в създаването на ново поколение дървесни видове, които ще останат за идните поколения. В същото време момичетата и момчетата се запознаха с начините за опазване на околната среда и ползите от дърветата.

Дечицата участваха в забавни игри, чрез които научиха за необходимостта от разделно събиране на отпадъците и тяхното преработване. Накрая малките еколюбители получиха подаръци – торбички от рециклирана хартия, пълни с ябълки и моркови.

Кампанията „Направи сърцето си съпричастно“ е международна и стартира през 2012 година в Кьолн, Германия. Инициативата е свързана с организиране на масови бягания за възрастни, деца и хора в неравностойно положение. Акцията в Разград започна на „Великденския крос“, когато на специален щанд се продаваха стикери „Моето сърце е съпричастно, а твоето?“ срещу символичната сума от 1 лев. В кампанията се е включила и германка, която е превела 100 евро за каузата. Благородната инициатива с екологична насоченост продължава и организаторите от център „Резонанс“ смятат през есента на купят нови дървесни видове, които да засадят в парка.