shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Светослав Дяков: Герой съм в изфабрикуван скандал
15 May 2017

Капитанът на „Лудогорец“ и на националния отбор Светослав Дяков отрече всички обвинения към него в расистки обиди към футболиста на „Оборище“ /Панагюрище/ Ели Маркес.


15_05_2017_diakov.jpgБразилецът каза в изявление, разпространено от БТА, че по време на срещата от Втора професионална лига, играна на 13 май в Разград и завършила при резултат 1:1, Дяков му казал: „Мангал, маймуна, ти идваш от гората в Бразилия да се правиш тук на човек“. 35-годишният футболист от Бразилия играе в българското първенство от 2007 г. Той е обличал екипите на „Беласица“, ЦСКА, „Черно море“, „Славия“, „Светкавица“, „Локомотив“ /Пловдив/, „Етър“, „Монтана“, „Пирин“ /Гоце Делчев/ и „Банско“.

В изявление за медиите вчера Дяков не отрече за разменени нецензурни думи, но заяви, че те не са били на расистка основа. Капитанът на Разградчани определи скандала като „изфабрикуван“, а атаката към него и клуба за „целенасочена“. Ето и пълния текст на изявлението.

„С изумление научих, че съм главен герой в един изкуствено създаден скандал, в който освен моето име се споменава и това на уважаван колега. Изключително съм разочарован, че този изфабрикуван скандал бе тиражиран, без да ми бъде дадено правото на отговор, въпреки че винаги съм бил коректен към медиите и никога не съм отказвал интервюта и коментари в качеството ми на капитан на националния отбор и на „Лудогорец“. Силно съм притеснен, че моята личност се използва, за да бъде опетнено името на шесткратния шампион, чиято капитанска лента нося с гордост. Държа да подчертая, че никога не съм делил хората по цвета на тяхната кожа. Градя отношенията си с колегите според техните качества и характер, а не според тяхната националност.

Конкретно за мача срещу „Оборище“ мога да кажа, че мина в коректен тон, както от страна на противника, така и от страна на нашия отбор. Имаше 3-4 спречквания, които са напълно нормални за всяка среща. В една от тях въпросният футболист започна да ме обижда и псува пръв, а сега се изкарва безобидна жертва. Разменихме си реплики и нецензурни думи, но никога не съм го обиждал на расистка основа. Обвиненията срещу мен в расизъм звучат нелепо. Аз съм капитан на отбор, който е изграден основно от чужденци, част от които сънародници на Ели Маркес. Колегите ме познават. Имал съм конфликти на терена, но не съм си позволявал и няма да си позволя да обиждам колеги на расова основа.

За мен е чест да играя за втория отбор на „Лудогорец“, защото се надявам, че с моето присъствие и поведение помагам в израстването на младите футболисти, които се школуват там.

В заключение бих казал, че всичко това ми прилича на целенасочена атака с неясна цел. Но тя няма да разколебае мен и „Лудогорец“.