shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Осъдиха условно три мулета на телефонни измамници
15 May 2017

Три мулета на телефонни измамници, измъкнали близо 11 000 лева от доверчиви възрастни хора, бяха осъдени условно за престъпленията си.

21-годишният Серкан Ахмед, 25-годишният Светльо Георгиев, и двамата от Разград, и 44-годишният Антон Маринов от Лозница са се признали за виновни и са сключили споразумение с Районната прокуратура, което съдът е одобрил и вече е в сила.


Повдигнатото обвинение срещу първите двама е било идентично – за това, че от 21 януари до 17 март тази година умишлено са улеснили неизвестни лица, които заблудили осем души, че трябва да съдействат за провеждането на полицейска операция по залавяне на телефонни измамници като дадат пари и накити. Деянието двамата мъже извършили в условията на продължавано престъпление, в съучастие и като помагачи с неустановени по делото извършители, за да набавят за себе си и на тях имотна облага.

Пострадалите от престъпленията им хора са от Разград, Севлиево, Лозница и Търговище, като всеки от тях е предал различни суми, вариращи от 300 до 2425 лева. Общата нанесена щета е 10 972 лева, става ясно от материалите по делото.

Антон Маринов е бил подведен под отговорност само за две от измамите, вредите от които възлизат на общо 4250 лева. Затова той е получил и по-малко наказание от съучастниците си – две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Серкан Ахмед и Светльо Георгиев са осъдени на две години и половина затвор с четиригодишен срок на отлагане на изтърпяването.

Всички получени суми, с изключение на тази от последното престъпление, което било пресечено от криминалисти на място, тримата вече били предали на босовете в схемата. Щетите на потърпевшите обаче те са възстановили с лични средства.

Мила КЮЛЮМОВА