shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Слагат нова настилка на спортната площадка в училище „Отец Паисий“
15 May 2017

Нова изкуствена настилка ще бъде положена на спортната площадка в двора на ОУ „Отец Паисий“ в Разград. Ангажимент за обновяване на терена е поел общинският съветник Джипо Джипов, който е бивш възпитаник на учебното заведение.

Идеята за възстановяване на старата и амортизирана площадка тръгна от Великденския турнир „Спортна Одисея“, който се проведе в школото по инициатива на СНЦ „Одисея“.


15_05_2017_dobro.jpgТогава директорът Мирослав Минков отправи призив към местната власт, бизнеса и обществеността теренът да бъде направен по-безопасен и приятен за игра. След като Джипов научава от медиите за случая решава да подкрепи социалнозначимата кауза, защото площадката се използва не само от възпитаниците на училището, но и от децата от квартала, в който той самият е израснал.

„Аз съм играл на тази площадка и се радвам да помогна за нейното възстановяване, тъй като в момента е в окаяно състояние. Изкуствената тревна настилка вече е доставена и предстои да я поставим следващата неделя /21 май/ от 10 часа, стига да хубаво времето. Искам да поканя в каузата да се включат децата и родители, защото участвайки в съграждането на нещо ново, ще бъдат по-отговорни в съхраняването му във времето“, разказа общинският съветник.

От своя страна председателят на СНЦ „Одисея“ Силвия Вълева благодари за подкрепата като посочи, че от шест години работи на територията на област Разград и за първи път усеща, че не е сама и някой я подкрепя с реални действия.

„Джипо Джипов е социално отговорен човек с отношение към проблемите в нашата общност, приветствам това и се надявам да вървим заедно по пътя, по който сме поели, а именно да премахнем ограниченията на общоприетите нагласи и като екип да превърнем невъзможното във възможно“, заяви Вълева.

Антония КИРИЛОВА