shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Таланти от клуб „Слово“ с награди от международен фестивал
15 May 2017

Двама малки писатели от клуб „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество спечелиха награди от Международния фестивал „Млади таланти“. Престижното издание се организира от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Във форума участваха деца от цялата и страна и чужбина, които показаха своите таланти във всички сфери на изкуството – литературно творчество, танци, театър, музика, изобразително, приложно и фото изкуства.


15_05_2017_nagradi.jpgРазградските ученици, с ръководител Веселина Йотова, участваха с разкази в раздел „Литературно творчество“. Четвъртокласникът Даниел Петров СУ „Христо Ботев“,

грабна втора награда в първа възрастова група за творбата си „Садина – селото на моите деди“. Чрез диалог на разказвача с баба си малкият автор предава легендата за създаване на селото, изтъква уникални находки в него, бележити личности, свързани с историята на селището.

Шестокласничката Сияна Димитрова ОУ „Н. Й. Вапцаров“ се класира на трето място в по-голямата втора възрастова група с разказа си „Седемте рилски езера“, който се основава на легенда.