shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Художници, гъдулар, фризьор и историк гостуваха в ОУ „И.С. Тургенев“
16 May 2017

С ден на професиите под наслов „Какъв да стана“ завърши Седмицата на отворените врати в ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград. В училището гостуваха гъдулар, експерт от историческия музей, фризьор, пожарникар и художници от Велико Търново, които запознаха децата със своята професионална дейност.


17_05_2017_profesii_2.jpgАтракция за учениците бяха учебният автомобил на ПГТС „Христо Смирненски“, тракторът на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“, демонстрациите на ученици от ПГИ „Робер Шуман, ПГХТБ „Мария Кюри“, ПТГ „Шандор Петьофи“. Сред гостите на събитието бяха Живка Димитрова от РУО Разград и Елка Драмалиева – началник на отдел „Образование“ в община Разград. Поздрав за всички бе танцът на малките балеринки на ОУ „И. С. Тургенев“.

В Седмицата на отворените врати в училището се проведоха и други образователни инициативи. В рамките на събитието „Близо до животните“ децата донесоха в училище своите домашни любимци. Имаше изложба, викторина посветена на животните и дефиле на кучета. Гост на проявата бе Дора Радева от фондация „Четири лапи“.

17_05_2017_profesii_1.jpgВъзпитаниците на учебното заведение се включиха и в Деня на граждански компетенции и инициативност под наслов „Учениците питат за бъдещето на Разград“. Училищният парламент към ОУ „И. С. Тургенев“ проведе свое блиц-заседание, на което присъстваха общинските съветници Митко Ханчев и Калоян Монев. Малките парламентаристи от 5 до 7 клас изложиха своите позиции по важни за тях въпроси, свързани със спорта и здравето на младите. Темите, по които децата и техните гости разговаряха, бяха свързани с оборудването на детски площадки, паркове и спортни алеи в квартал „Орел“, бъдещето на басейна в ОУ „И. С. Тургенев“ и сигурността в квартала през зимните и летните месеци. Учениците получиха обещание от Калоян Монев и Митко Ханчев, че ще потърсят решение на поставените от тях проблеми. Децата се запознаха подробно и със своите права и задължения като граждани на своя град и държава, а в заключение разбраха колко важно е да бъдат вътрешно отговорни и съзнателни към своето общество, ако искат нещо да се промени към по-добро.