shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Патриция Колева със сребърен медал от международен фестивал
16 May 2017

16–годишната Патриция Колева от Разград се завърна със сребърен медал от второто издание на Световната купа по фолклор, което се проведе във Велико Търново. В престижния форум участваха 8000 изпълнители от Индонезия, Русия, Иран, Грузия, Чехия и Румъния.

Младата певица изпълни народната песен „Брала мома ружа цвете“, с която впечатли професионалното жури, с председател музикалният специалист Георги Янков.


17_05_2017_patriciq.jpgУспоредно с международния конкурс в старата столица се проведе и Националния шампионат по фолклор „Евро Фолк 2017“, в който участва и талантливата възпитаничка на вокалния педагог Свилена Дечева. Патриция се окичи със златен медал и получи званието национален шампион.

Едно от съпътстващите събития бе отбелязването на двадесет и първото издание на Старопланински събор „Балкан Фолк“. 16-годишната разградчанка за поредна година стана носител на почетния знак на престижния форум. Тя получи лауреатско звание, диплом за съществен принос при съхранението и развитието на българските традиционни изкуства, както и препоръка за участие в Световния шампионат „World Folk“.

Патриция е ученичка в Х клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, успява да балансира своята подготовка в елитното учебно заведение със своите занимания, свързани с музика и творчество.

„Докосвайки се до нашите традициите се зареждам позитивно и съм на мнение, че младите хора трябва по-често да отпиваме глътки от извора, за да можем да оценяваме всичко, което ни се случва. Благодаря от сърце на моето прекрасно семейство, което винаги е до мен, както и на Свилена Дечева за съвместната ни работа“, сподели развълнуваната победителка.