shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ученици от Кубрат участваха във форума „Промяната – това сме ние“
16 May 2017

Възпитаници на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат участваха в ученическата конференция „Промяната – това сме ние“, която се проведе в столицата. Срещата се организира в рамките на проект „Училището като център в общността“, реализиран от Националната мрежа за децата.


17_05_2017_promqna.jpgФорумът е логично продължение на едноименния конкурс „Промяната – това сме ние“, в който различни ученически обединения имаха възможност да набележат проблем от заобикалящата ги училищна среда и да изготвят проект за неговото разрешаване. Целта на конференцията бе да популяризира ученическото лидерство и самоуправление, както и да създаде условия за училищна промяна отдолу-нагоре.

Всяко училище участваше с трима представители от ученическото самоуправление и един ръководител. Представителите от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат бяха – Ивиана Христова, Ралица Георгиева и Галена Даниел, заедно с ръководителката им – Стефка Александрова.

През първия ден на конференцията учениците имаха възможност да опознаят функциите на останалите ученически парламенти в страната, да споделят опит от различните инициативи, които са организирали, какви са проблемите, с които се сблъскват в училище и какви мерки могат да предприемат, за да го променят със собствени сили.

Младите хора разказаха какво ги мотивира, как си представят успешния училищен лидер и как той би разрешил различни видове конфликти. По време на конференцията учениците от цялата страна изготвяха проекти, участваха в образователни игри и дейности, с които да подпомогнат училищното развитие. Форумът завърши с награждаване на участниците, много позитивизъм, усмивки и удовлетвореност от свършената работа.