shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
„Време за промяна“ - Кубрат оттегля доверието си от 6 съветници и 1 селски кмет
16 May 2017

Ние, членовете на организационните структури на „Време за промяна“ категорично и решително оттегляме своето доверие от общинските съветници, избрани с листата на „Време за промяна“: д-р Хюсеин Карасюлейман, Бахтишен Османова, Пламен Петров, Нурджихан Арифова, Майрям Апти, Красимир Димитров; както и от кмета на с. Севар Сузана Солакова.

С подкрепата си за независимия кандидат за кмет на община Кубрат на частичните избори, те пристъпиха посланията и принципите на „Време за промяна“ и застанаха зад неясни цели и идеи.


Всеки един от посочените лица е подвластен на лични интереси, които са в противоречие с обществените интереси. Даже в преследване на такива цели, общинската съветничка Нурджихан Арифова открито започна да подкрепя линията на ДПС, само и само съпругът й Орхан Мехмед да получи висок пост в общинската администрация. Можете да си представите грубото преследване на тези искания при бившия кмет на общината, което не стана факт поради липса на способности и капацитет у съответния господин, въпреки че бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на общината по време на предизборната кампания, а сега вече е и заместник-кмет, но обществото не се убеди и впечатли от неговите способности.

„Време за промяна“ бе създадена като алтернатива на политиката на ДПС, която е безполезна за гражданите и безидейна. Хората повярваха в нашите принципи и послания, затова бяхме крайно огорчени, избраните от листата на „Време за промяна“ да подкрепят други кандидати. Това бе в същото време и тест и доверие към тях, който те не издържаха. Затова, ако е останала капка достойнство и почтеност у тях, настояваме да напуснат постовете си на общински съветници и кмет на кметство Севар.

Последните частични местни избори показаха, че доверието към „Време за промяна“ е високо и съвсем малко не достигна на нашия кандидат за кмет на община Нина Цонева да спечели, ако не бяха нечестните и непочтени методи и похвати на ДПС. Измяната на посланията и позициите на местната коалиция не са достойни за уважение, но ние, членовете на организационните структури на „Време за промяна“, сме твърдо убедени, че тези послания ще бъдат актуални и след 2 години, и след 20 години, но ще бъдат отстоявани с нови, енергични и най-вече верни на принципите хора.


Б.р. През есента на 2015 година кандидатът на местната коалиция „Време за промяна“ в Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов стана кмет на общината. През ноември следващата година заради условна присъда за действия от 2010 година, когато е бил председател на Сдружение „Кубратска гора“, бе отстранен от длъжност. Последваха частични местни избори в началото на тази година, спечелени от Алкин Неби от ДПС. Наскоро по собствено желание оставка като председател на Общинския съвет подаде д-р Хасан Карасюлейман. Мястото му зае Хюсеин Юмеров, също от ДПС, с което движението си възстанови ключовите властови позиции в тази община.