shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 16.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Гюнай Хюсмен изслуша и инструктира 30 директори
16 May 2017

Вчера областният управител Гюнай Хюсмен проведе опознавателна среща с ръководителите на териториалните структури на централната изпълнителна власт в Разградски регион.

Заседателната зала на областната управа се оказа тясна да побере 30-те шефове на изнесени държавни структури, техни придружители и журналистите.


17_05_2017_oblasten-4.jpgВсеки от началниците и директорите докладва в резюме за структурата, която представлява, основните приоритети в работата й, щатния състав и откога самият той я ръководи. Оказва се, че работещите в териториалните структури са над 1200, като най-голям е щатът във

„Водоснабдяване Дунав“ ЕООД – 320 души, а най-малко хора работят в местната служба на Изпълнителна агенция по аквакултури и рибарство – 2. Не беше съобщено само колко са служителите в Областната дирекция на МВР.

Новият губернатор старателно си записваше данните, които го интересуват. А след презентациите увери присъстващите, че е готов да работи с всеки един от тях. „Никой да не очаква, че сега ще тръгне някоя война, че ще започнем да мачкаме и махаме. Обичам хората, които работят, непримирим съм към тези, които мързелуват, не искам да виждам хора, които симулират, че уж работят. Надявам се, че само за една година ще видим промяна в област Разград. Но това трябва да започне от вас самите, от вашите служители. Моля ви най-учтиво и настоятелно да бъдем отсега нататък отзивчиви към гражданите, което е най-важното“, заяви Гюнай Хюсмен. Той допълни, че освен изпълнение на основните си задължения по осъществяване на държавното управление в региона, основен акцент в неговата работа ще бъде ускоряване на социално-икономическото развитие на областта, а една от основните му задачи - подобряване на пътната инфраструктура в региона.

След това беше представена презентация за предприемане на мерки за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса. В края на срещата областният управител изиска от ръководителите на институциите в срок до две седмици да му представят своите актуални задачи и потребности от подкрепа.


Димитър КИРИЛОВ